Cortenstaal
Buiten gewoon goed.

Cortenstaal is een gevestigde waarde in de architecturale wereld. Zijn materiaaleigenschappen zijn uitzonderlijk en hoogwaardig. Zijn typerend oranje laagje oxide geeft uw product een warme karaktervolle uitstraling. Hierdoor krijgt dit materiaal zijn speciale voorkeur voor metalen constructies in open lucht. Door onze expertise zijn wij reeds jaren dé referentie in België.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal. Deze metaallegering bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Deze robuuste en hoogwaardige legering is in de architecturale wereld vooral omarmd door de typerende diep roestkleurige corrosie aan de oppervlakte. Deze oxidelaag vertraagt verdere diepe corrosie. Daarom is het materiaal bij uitstek geschikt voor toepassingen buiten.

Zijn corrosiebestendigheid, mechanische eigenschappen en de aethetisch typerende roestkleur maken het een geliefd materiaal in de (buiten) architectuur met een industriële uitstraling.

Wij zijn ontstaan uit Ambrosia Design, een referentie in de wereld van design brievenbussen. Door de populariteit van het cortenstaal en de grote vraag naar andere toepassingen breidde het gamma al snel uit. Hieruit volgt in 2006 reeds de oprichting van het merk cortenstaal.be. Wij zijn pionier in België, en hebben expertise opgebouwd om met de grootste zorg in eigen atelier te produceren. Wij denken graag mee over uw projecten of creëren naar uw wens of opdracht (thematische) kunstwerken.

Onze klanten zijn zowel particulier als professioneel, in het bijzonder als die op het punt staan een architecturaal eigenzinnige keuze te maken.

Wat zijn de voornaamste voordelen van cortenstaal?

  • Corrosie en vorst bestendigheid
  • Typerende uitstraling
  • Sterke mechanische eigenschappen
  • Bewerkbaarheid en grote vormvrijheid
  • Onderhoudsvrij
  • Volledig recycleerbaar

Voornaamste nadeel is de nodige tijdspanne voor een mooie egale oxidatie. Daarvoor zijn voldoende nat/droog cycli vereist. Niet meteen een probleem in onze contreien dus?

cortenstaal straatmeubilair, bedrijfsruimte, op maat, buitenruimte
cortenstaal tuinen schutting geplooid 2
Voor leuke cortenstaal spullen klik op onze webshop: