Realisaties

Speeltuin De Platanen

Speeltuin Kapellen

Van stenen speelplaats naar speeltuin beleving

De kinderen van de school keken al een tijd uit naar een nieuw speeltuig. Ze hadden een hoop ideeën wat er allemaal moest voorzien worden. Glijden, klimmen, klauteren, zwieren, parcours, evenwicht, tuimelen, bruggen, torens, muziek, een grote zandbak enz.

We hebben voor al deze leuke ideeën een mooi concept bedacht. Wat klimt, speelt graag en doet een beetje gek. Inderdaad een aap. Dit moest onze eye-catcher aan de schoolinkom worden. Zo kunnen we de aap over een te gek parcours tot naar zijn welverdiende banaan laten klauteren en zwieren.

Misschien niet de grootste banaan in een speeltuin maar toch al een stevig exemplaar van 5.5m. De banaan wordt ook gebruikt als een soort aula om op te zitten om in de zomer buiten les te geven.

De kinderen dagen elkaar uit om zo snel mogelijk het hele parcours af te leggen. Aan beweging in deze speeltuin geen gebrek als je weet dat het parcours ongeveer 80m lang is.

We hebben er ineens van geprofiteerd om een groot deel van de speelplaats te onthard en voorzien van beplanting en bomen. Lekker goed voor het milieu en fijner gevoel op de speelplaats. Daarom hebben we ook een mooie vermelding gekregen op blauwgroenvlaanderen.be

De aap willen toch nog even uitlichten. Deze is volledig in cortenstaal gemaakt 2.4m hoog en weegt ongeveer 200kg. Heel indrukwekkend voor de kinderen. De kinderen kunnen erop klauteren, desnoods met een beetje hulp van elkaar.

Ons projectje heeft een paar mooie artikels opgeleverd in de pers die we jullie niet willen onthouden.